3 Aplikasi Untuk Menguatkan Isyarat 4G LTE dan 3G HSDPA

Hidup di sebuah kampung memang tidak menyenangkan bagi kita yang sentiasa mahukan akses internet yang cepat, isyarat penuh. Kerana jika ia terletak di sebuah kampung terutamanya di pedalaman, Pengendali kurang berkuasa dari segi memaksimumkan kemudahan isyarat yang kuat. Mereka kebanyakannya lebih tertumpu di kawasan bandar dengan memudahkan akses 4G pantas.


Sekarang bercakap tentang rangkaian 4G / LTE, pasti anda sudah biasa dengan jenis rangkaian baru yang dikatakan sangat cepat. Saya sendiri telah mencubanya dan sangat membantu, terutama sekali ditambah dengan banyak bonus 4G dalam jumlah kuota yang sangat banyak dari pengendali selular.

Aplikasi penggalak isyarat 4G dan 3G untuk Android

Oleh kerana isyarat 4G tidak berpuas hati di tempat saya, semalam saya membeli modem 4G LTE antena yang menyokong modem Huawei E5577 Bolt. Untuk semakan modem anda boleh membaca thread di Kaskus. Hasilnya cukup baik, yang biasanya saya hanya mendapat isyarat 4G 1 bar hingga 2 bar, sekarang saya boleh mendapatkannya secara penuh (bergantung pada lokasi BTS).

Tetapi kerana di sini kita tidak akan membincangkan antena, jadi kita kembali kepada topik permohonan booster isyarat Android. Di bawah ini kami akan mengesyorkan kepada anda beberapa aplikasi yang dianggap mampu mengukuhkan isyarat 3G dan 4G dengan beberapa kaedah.

1. Penggalakkan Kelajuan Isyarat Rangkaian

Cara ia berfungsi dari aplikasi Peningkatan Kelajuan Rangkaian Isyarat ialah ia menganalisis rangkaian sedia ada dan memaksimumkannya supaya kemudian kita akan mendapat titik BTS yang paling dekat dengan telefon bimbit kita. Jadi jika isyarat 4G memang mungkin, ia akan dihidupkan secara automatik oleh aplikasi ini.

2. Internet Booster & Optimizer

Permohonan ini menerangkan bahawa mereka tidak dapat mengubah isyarat yang diberikan oleh ISP. Walau bagaimanapun, aplikasi ini berfungsi untuk memaksimumkan rangkaian dan penyemak imbas anda supaya anda boleh mendapatkan prestasi yang lebih baik. Sebenarnya anda boleh melakukannya secara manual, hanya kerana sudah ada aplikasi ini supaya kerja anda akan menjadi lebih praktikal.

3. Peta WiFi 4G & Ujian Kelajuan 4G (OpenSignal)

Untuk aplikasi yang satu ini, hanya untuk mengesan BTS yang paling dekat dengan anda. Tetapi jangan salah, saya cuba sendiri untuk menjejaki kedudukan BTS yang paling dekat dengan saya untuk mendapatkan isyarat 4G yang kuat. Dan hasilnya luar biasa, anda boleh melihat banyak BTS di sekeliling anda jika ia tersedia.

Petua pengguna 4G: Jika anda ingin mendapatkan keputusan maksimum dari segi isyarat, anda harus membeli antena penguat isyarat GSM untuk modem dan juga untuk semua telefon bimbit yang tersedia. Kerana saya telah membuktikan diri saya bahawa hasil antena sangat banyak dan luar biasa.