5 Aplikasi Perakam Suara Android Terbaik Dan Ringan Di Hp

Ciri-ciri yang boleh merakam bunyi atau audio hampir ada pada setiap telefon pintar. Bagi sesetengah orang, ciri ini benar-benar membantu kerja mereka, misalnya untuk seorang wartawan, penyanyi, blogger atau profesion lain. Sesetengah profesion ini menggunakan perakam suara untuk aktiviti temuduga atau hanya maklumat yang mereka boleh dengar kemudian.


Tetapi kadang kala, ciri lalai mudah alih ini mempunyai kualiti yang tidak baik apabila digunakan untuk profesional, sama ada kerana bunyi yang dihasilkan kurang jelas atau halangan lain. Oleh itu, sesetengah orang memilih untuk memuat turun aplikasi perakam suara tambahan yang sebenarnya telah tersebar luas di Play Store.

Daripada banyak aplikasi sedia ada, kami akan membentangkan 5 aplikasi yang agak popular di kalangan pengguna. Berikut adalah senarai dan sedikit penjelasan:

5 Aplikasi Perakam Suara untuk Hasil Dijamin Dijamin dan Baik Android:

1. Perakam Audio

Perakam audio adalah aplikasi yang agak mudah. Dengan sokongan untuk penggunaan mikrofon, aplikasi ini sebenarnya boleh merakam dan memainkan semula audio yang telah direkodkan sebelum dan tentu saja dengan kualiti audio yang lebih baik. Untuk maklumat, aplikasi ini telah menjadi aplikasi Sony Xperia lalai.

2. FL Studio Mobile

FL Studio Mobile adalah perisian yang sering digunakan dalam dunia rakaman dan susunan muzik. Pada masa lalu, aplikasi ini memerlukan PC atau komputer riba dalam penggunaannya. Tetapi kini, perisian untuk versi mudah alih tersedia. Ciri-ciri yang dipaparkan juga sama seperti yang digunakan dalam versi desktop.

3. Perakam Suara Pintar

Dengan menggunakan aplikasi ini, anda boleh menghasilkan kualiti bunyi sehingga tahap Smart 44 kHz. Kualiti ini hampir sama dengan rakaman yang dilakukan secara profesional. Anda tidak akan menyesal memuat turun aplikasi ini, kerana terdapat banyak ulasan dan muat turun dari Smart Voice Recorder di Play Store. Penarafannya agak tinggi.

4. RecForge Lite

RecForge Lite adalah aplikasi yang boleh dianggap agak kompleks. Kerana aplikasi perakam mempunyai ciri yang biasa digunakan oleh para profesional di dunia rakaman muzik. Permohonan ini sesuai untuk anda yang mahukan rakaman cepat menggunakan Android. Anda boleh merakam sehingga tempoh yang panjang, seperti yang dikehendaki.

5. Suara Pro

Permohonan ini sememangnya mahal. Tetapi ciri yang dipaparkan tidak akan membuat anda kecewa. Menurut beberapa sumber, aplikasi ini adalah salah satu aplikasi yang paling pro jika anda ingin terlibat dalam dunia rakaman luar talian dan penyuntingan audio terutama yang menggunakan Android. Anda boleh mencampur trek berganda secara serentak, memadamkan vokal, mengimport audio dari YouTube dan masih banyak lagi perkara yang boleh anda pelajari dari aplikasi ini. Anda boleh mendapatkan aplikasi ini dengan membayar sekitar Rp 163,609 - di Play Store.