5 Aplikasi untuk Sembunyikan Aplikasi dan Fail pada Android

Kadang-kadang kita memerlukan nama aplikasi untuk menyembunyikan aplikasi dan permainan di Android kami, sila gunakan 5 aplikasi ini untuk menyembunyikan apl dan permainan android supaya mereka tidak dibuka dan dimainkan oleh sesiapa sahaja selain anda.


Jika anda mempunyai koleksi aplikasi atau permainan yang besar, kami mengesyorkan bahawa anda mempunyai aplikasi mengunci supaya tidak ada orang lain yang boleh membuka telefon bimbit anda.

Salah satu cara untuk mendapatkan aplikasi Android ialah menyembunyikan aplikasi. Dan di sini kami telah mengumpulkan 5 aplikasi terbaik, jadi sila baca artikel kami sepenuhnya.

5. Aplikasi Android untuk Menyembunyikan Aplikasi dan Fail :

1. AppLock

Bercakap tentang kekunci permohonan, sudah pasti tidak jauh dari aplikasi AppLock yang namanya. Applock ini sudah terkenal oleh semua pengguna Android, terutama mereka yang sering mempunyai telefon bimbit mereka yang dipinjam oleh rakan untuk bermain permainan, foto dan banyak lagi.

Sudah tentu sangat menjengkelkan jika ada kawan tanpa izin kami segera menggunakan telefon bimbit kami untuk memainkan permainan ini. Nah, dengan AppLock anda boleh mengunci aplikasi dan permainan yang anda ada.

2. Sembunyikan Ahli Pakar

Jika fungsi ini adalah untuk menyembunyikan fail android dan ini sangat mudah. Apabila selesai memasangnya, buka dan anda akan melihat senarai fail tersembunyi atau tersembunyi.

Untuk memilih fail yang anda ingin sembunyikan, sentuh ikon folder di sudut kanan atas dan anda akan dibawa ke pandangan seperti pengurus fail.

Ciri-ciri keselamatan sendiri hanya menggunakan kata laluan, pastikan anda tidak lupa kata laluan yang telah anda buat kerana kata laluan akan ditanya semasa membuka aplikasi ini.

3. GalleryVault

Fungsinya hampir sama dengan Pakar File Hide, tetapi penampilan dan ciri saya lebih baik untuk aplikasi ini. GalleryVault membolehkan anda menyembunyikan fail, foto atau video.

Menariknya, GaleriVault boleh menyembunyikan secara langsung fail yang dimuat turun dari penyemak imbas dalam mod inkognito. Selain menggunakan kata laluan, GalleryVault juga telah memasukkan ciri cap jari atau cap jari.

Tetapi malangnya, aplikasi ini dikatakan hanya menyokong telefon pintar Samsung.

4. Ciri Apps tersembunyi dalam Aplikasi Pelancar ZenUI

Pelancar ZenUI dari Asus bukan sekadar aplikasi pelancar, ia juga mempunyai ciri untuk menyembunyikan apl / aplikasi tersembunyi di dalamnya.

Kaedah ini agak mudah, sila buka menu atau laci apl, pilih ikon tiga titik yang terletak di sudut kanan atas, pilih hide, dan pilih aplikasi yang ingin anda sembunyikan.

Jika anda ingin memulihkannya, buka semula menu sembunyi kemudian sentuh ikon mata di bahagian bawah. Mudah bukan?

5. CM Security AppLock Antivirus

Satu aplikasi untuk menyembunyikan aplikasi di Android ialah CM Security AppLock Antivirus. Bukan sahaja ciri menyembunyikan apl yang boleh anda dapatkan, tetapi juga perlindungan anti-virus dari aplikasi. Di samping itu, aplikasi ini juga boleh membersihkan sampah yang ada di dalam peranti anda.