6 Aplikasi Editing Wajah Cantik di Android yang Harus Anda Coba

Bagi anda yang suka hasil foto yang kelihatan lebih menarik dan cantik walaupun anda tidak menggunakan solek, sudah tentu menggunakan aplikasi penyunting muka boleh menjadi penyelesaian. Keperluan untuk mengedit muka dengan aplikasi Android adalah berbeza untuk semua orang, bermula dari mereka yang ingin menghilangkan cacat jerawat, bintik hitam, memutihkan kulit untuk menajamkan hidung dan menjadikan wajah lebih sedap mungkin dengan bantuan aplikasi yang boleh anda muat turun secara percuma.


Dalam artikel ini, kami akan merumuskan 6 aplikasi yang boleh membuat gambar anda kelihatan seperti mereka dibuat.

6 Aplikasi Editing Wajah Cantik di Android :

1. YouCam Makeup: Camera Selfie

Aplikasi ini adalah salah satu aplikasi penyuntingan foto wajah yang popular di kalangan wanita yang telah memuat turun lebih daripada 100 juta pengguna. Dengan aplikasi ini, anda boleh menyunting diri anda untuk menjadi lebih menarik secara semula jadi dengan pelbagai ciri-ciri yang tersedia sepenuhnya, mulai dari toner muka, kulit tanpa cacat, gaya rambut, penyuntingan alis hingga pemutihan gigi. Aplikasi ini boleh digunakan pada Android 5.0 dan ke atas.

2. Pemetaan Photo Editor: Anda Makeup

Aplikasi penyuntingan foto muka yang dilengkapi dengan ciri auto membuat alih supaya dalam beberapa saat permohonan ini akan mengubah wajah anda menjadi lebih menarik dan cantik. Pengesanan muka auto akan menjadikan wajah anda licin dan bersih tanpa parut jerawat atau bintik hitam. Anda boleh berkongsi foto terus ke media sosial.

3. InstaBeauty - Editor Diri

Dilengkapi dengan lebih daripada 50 gaya solek dan 100 pilihan penapis. Permohonan ini dilengkapi dengan 5 ciri utama iaitu Makeup Kecantikan, Kamera Kecantikan, Kolaj Cantik, Video Kecantikan dan Snap Pantas. Setiap ciri-ciri ini mempunyai fungsi tersendiri yang akan membantu anda membuat hasil foto seperti menggunakan solekan tanpa perlu menggunakan solekan sebenar.

4. MakeupPlus - Selfie Editor

Walaupun anda tidak menggunakan bulu mata palsu, aplikasi ini dapat menyunting bulu mata anda untuk menjadi lembut dan menawan. Anda juga boleh menukar gaya dan warna rambut anda melalui aplikasi ini. Aplikasi ini juga merupakan salah satu aplikasi penyuntingan foto muka yang sangat popular.

5. BeautyPlus - Edit Imej Segera

Permohonan yang akan menjadikan wajah anda kelihatan seperti anak patung dengan wajah yang menjadi halus, memerah, mencantikkan mata dan mencerahkan senyuman. Dilengkapi dengan ciri berus sihir yang akan menghasilkan foto yang lebih unik dengan kesan khas.