7 Aplikasi APK Buat Download Lagu MP3 di Android

Secara umumnya fail mp3 adalah lagu dan sesungguhnya berselerak di ruang siber, terutamanya apabila terdapat begitu banyak laman web yang menyediakan mp3s secara percuma dan mudah untuk dimuat turun. Walau bagaimanapun, masih terdapat banyak pengguna telefon pintar yang tidak memahami cara memuat turun kedua-duanya menggunakan aplikasi itu dan juga dari laman web itu sendiri. Oleh itu di sini kita androidgaul.info akan cuba untuk berkongsi 7 aplikasi untuk memuat turun lagu mp3 di Android percuma untuk anda.


Biasanya mereka akan memuat turun versi bersih penuh (penuh dan bersih) supaya kemudian apabila kita mendengar muzik itu bersih tanpa sebarang nada yang menjengkelkan. Terutama jika kami gembira menggunakan alat dengar, tentunya bunyi yang sangat baik jika lagu itu bersih dan baik.

7 Aplikasi untuk Mengunduh Lagu Mp3 Terbaik dan Percuma di Android

Saya mendapat tujuh aplikasi android dari rujukan dari beberapa web yang telah menerbitkannya sebelum blog ini. Jadi kami telah memilih yang terbaik dan paling disyorkan di sini untuk anda.

7 Aplikasi untuk Mengunduh Lagu Mp3 Terbaik dan Percuma di Android :

1. Spotify Music

Cadangan pertama kami adalah Spotify Music di mana aplikasi ini menawarkan berjuta-juta muzik dari seluruh dunia yang anda boleh dengar secara percuma. Sepenuhnya bermula dari artis dan album serta carta terkini di dunia luar negara Billboard dan lain-lain.

Dalam versi percuma, anda boleh menikmati dan mendengar lagu secara rawak dan secara percuma. Dan untuk premium, anda dapat menikmati muzik tanpa iklan, tanpa had, muzik berkualiti tinggi dan juga anda boleh memuat turun lagu dengan bebas.

2. SoundCloud

Dengan SoundCloud anda boleh mendengar muzik dan audio lebih jauh di mana sahaja dan bila-bila masa. Terdapat pelbagai jenis genre muzik dari hip hop, rock, muzik klasik, elektronik, jazz, muzik rumah dan banyak lagi.

Anda juga boleh mencari muzik yang sedang trend atau popular di carta terkini. Mahu membuat rakaman anda sendiri? Anda boleh melakukan ini dengan SoundCloud pada Android anda.

3. JOOX - Muzik aliran percuma, Live dan Karaoke

JOOX menawarkan ciri aliran muzik percuma khas untuk pencinta muzik anda. Jutaan lagu berada di dalamnya dan anda boleh memuat turun dan kemudian mendengar lagu di luar talian di telefon bimbit anda. Dalam versi per a anda boleh menikmati siaran radio secara langsung dari JOOX dan juga ciri Sembang Langsung dengan artis!

Dan untuk versi premium, anda akan dimanjakan dengan ciri-ciri percuma muat turun lagu tanpa had dan mendengar luar talian tanpa data dan juga akan mendapat audio berkualiti tinggi, bebas iklan.

4. LangitMusik

Sekiranya ini merupakan versi permohonan premium Indonesia. LangitMusik menawarkan anda untuk dapat mengalir berjuta-juta lagu dan anda boleh memuat turunnya terus ke penyimpanan untuk mendengar kemudian.

Bagi pengguna Telkomsel, anda tidak perlu bimbang tentang perbelanjaan kuota untuk memuat turun lagu di LangitMusik. Kerana terdapat pakej langganan untuk aplikasi ini yang dibuat oleh MelOn Indonesia.

5. 4shared

Sebelum sebelum itu terdapat Android, 4shared adalah tapak di mana kita boleh mencari fail kedua-dua aplikasi, permainan dan lagu. Sekarang dengan pertumbuhan pesat OS mudah alih Android, 4shared juga tidak boleh dilepaskan dengan mengeluarkan aplikasi 4shared untuk Android.

Jadi anda boleh menggunakan aplikasi ini untuk mencari dan memuat turun lagu mp3 yang telah dimuat naik oleh pengguna 4shared lain.

6. Muzik Muat turun Paradise Pro

Dengan Muzik Muat turun Paradise Pro anda boleh mencari lagu-lagu yang anda mahu dan kemudian muat turun secara langsung ke ingatan anda. Dengan cara itu, anda boleh mendengar muzik di luar talian.

Tetapi itu adalah kasihan kerana aplikasi ini tidak lagi wujud di Play Store, jadi anda boleh mencarinya di Google untuk kata kunci APK.

7. GTunes Mp3 Downloader V6

Dilaporkan bahawa aplikasi ini agak mudah digunakan dan juga "ringan" kerana saiznya tidak sampai 1MB. Terdapat ciri untuk didengar sebelum anda memuat turun lagu tersebut ke telefon bimbit anda.