7 Aplikasi Drone Terbaik untuk Hp Android

Drone sebagai salah satu platform yang digunakan dalam mengambil video, imej dan hanya memantau keadaan medan dari udara dapat dikendalikan melalui telefon pintar anda. Melalui sokongan aplikasi yang boleh dipasang pada Android, ia dapat memudahkan pengguna mengawal dron dari jauh.


Aplikasi semacam ini juga boleh membantu mengetahui keadaan cuaca yang layak terbang untuk meminimumkan kerosakan pada drone jika tiba-tiba dalam zon penerbangan yang tidak selamat.

Di sini kami akan menerangkan beberapa aplikasi yang boleh menjadi pilihan mengawal drone anda.

7 Aplikasi Drone Terbaik untuk Hp Android :

1. AR. FreeFlight 2.4

Aplikasi AR. FreeFlight 2.4 adalah salah satu aplikasi kawalan percuma yang digunakan pada peranti Parrot AR. Drones dan AR. Drone 2.0. Aplikasi ini berfungsi hanya dengan menyengetkan telefon bimbit anda untuk mengawal AR. Drone kamu.

Pengguna pengebom A.R Parrot akan mendapati lebih mudah untuk mengawal kelajuan dan arah drone menggunakan hanya Android. Video HD dari hasil rakaman apabila drone terbang boleh dihantar terus melalui WiFi ke peranti anda selepas peranti itu jatuh.

Dengan hanya satu klik, anda boleh memuat naik video anda ke YouTube. Anda boleh memuat turun aplikasi ini dari Gedung Google Play secara percuma.

2. Pasang Drones

Deploy Drone adalah platform perisian terkemuka untuk pemetaan drone dengan pemodelan 3D yang sejuk. Permohonan ini secara percuma menyediakan navigasi automatik dan pengambilan semula data mudah.

Aplikasi sokongan peranti drone ini membolehkan anda menjelajah dan berkongsi peta interaktif berkualiti tinggi dari medan terus ke telefon bimbit anda.

Deploy Drone adalah serasi dengan peranti pendengaran terbaru DJI seperti Mavic Pro, Phantom 4, Phantom 4 Pro, Phantom 3 Pro, Phantom 3 Advanced, Matrice 100 dan Matrice 600.

3. Ramalan UAV

Aplikasi sokongan untuk peranti dengung ini boleh menjadi salah satu pilihan yang mesti ada untuk pengguna DJI Phantom, DJI Inspire, 3DR Solo dan Parrot Bebop kerana ia dilengkapi dengan maklumat GPS, cuaca dan ciri-ciri aktiviti solar.

Di samping itu, aplikasi ini juga dapat memberikan maklumat mengenai zon tidak terbang dan sekatan penerbangan yang selamat. Oleh itu, aplikasi UAV Ramalan ini sangat sesuai untuk digunakan di lokasi penerbangan terdedah.

4. Hover - Aplikasi peralihan dan UAV

Hover juga merupakan aplikasi pendukung drone terbaik dan mesti mempunyai. Aplikasi ini dilengkapi dengan ciri peta zon tidak terbang, log penerbangan, data cuaca dan penunjuk kesediaan penerbangan. Hover digunakan secara meluas sebagai contoh dalam membantu proses penggambaran dan pemantauan lokasi tertentu.

Permohonan ini serasi untuk UAV dan Quadcopter. Hover bukan satu-satunya aplikasi dengan ciri-ciri yang juga boleh meramalkan keterlihatan angin, tetapi aplikasi ini boleh menjadi salah satu pilihan sebagai pengawal drone anda.

5. Litchi DJI Phantom / Inspire

DJI adalah pengeluar dron yang terkenal di dunia. Drone buatan DJI ini digunakan secara meluas untuk membuat filem serta video lain yang memerlukan kamera cahaya tinggi dari udara.

Bagi anda pengguna DJI Phantom, kini terdapat aplikasi Litchi DJI Phantom / Inspire yang boleh anda pasang pada telefon pintar Android anda.